Thaimaalainen ruoka – täynnä makua ja värejä

Thaimaalainen keittiö on Suomessakin monille tutuksi tullut keittiö. Thaimaalaisten ravintoloiden lisäksi myös monet supermarketit ovat täynnä thaimaalaisia ruoka-aineita, joilla herkullisen thaimaalaisen annoksen voi loihtia myös omassa kotikeittiössä.

Thaimaalainen ruoka tutuksi

Thaimaalainen ruoka ihastuttaa yksinkertaisuudellaan, mutta samalla myös monimutkaisuudellaan. Trooppisessa ilmastossa kasvavat ainesosat ovat thaimaalaisen ruoan perusta – suolaisen veden äyriäiset, inkivääri, chili, korianteri, kookos, lime ja lukuisat eri mausteet antavat ruoalle moninaisia vivahteita, uskomattomia värejä ja ennen kaikkea herkullista makua.

Riisi on thaimaalaisen ruokavalion perusta, jota käytetään usein myös annoksen pääasiallisena ainesosana – suomalaisille tutut proteiinit, kuten liha, saattavat siis olla pelkässä sivuroolissa. Myös nuudeleista valmistettavat ruoat ovat suosittuja.

Thaimaalainen keittiö on mestari tuomaan esille makean, suolaisen, happaman ja tulisen luoman yhtälön. Kastikkeet ja marinadit ovat tärkeässä roolissa. Koska maku on kaikkein tärkein, erilaisten kastikkeiden ja marinadien, kuten curryn, tekeminen saattaa viedä paljon aikaa. Annokset ovat myös visuaalisesti kauniita, sillä thaimaalainen ruoka yhdistelee paljon eri värejä ja rakenteita.

Boon Nam – aitoa thaimaalaista ruokaa Suomesta

Thaimaalaisen ruoan buumi on johtanut siihen, että myös Suomessa on mahdollista nauttia laadukkaasta ja aidosta thaimaalaisesta ruoasta. Yrjönkadulla sijaitsevan St George Helsinki hotellin alakerrassa toimiva Boom Nam on kuuluisan keittiömestari Tomi Björckin luotsaama ravintola, joka tarjoaa ruokailijoille aitoja Thaimaan makuja laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista.

Tasokkaan ruokalistan takana häärii pitkän kokemuksen omaavia ravintolamaailman ammattilaisia, ja palvelun laatuun sekä ravintolan tunnelmaan osataan panostaa myös salin puolella. Laadukkuudesta kertoo myös vuonna 2022 ansaittu Michelin-tähti. Ravintola on erittäin suosittu, joten sinne kannattaa varata pöytä etukäteen. Ravintola tarjoaa myös erikoiskattauksia juhlapäivinä. Boon Namilta löytyy myös kiinalaiseen keittiöön erikoistunut sisarravintola Lily Lee, joka sijaitsee Erottajankadulla.