Ruokamatka maailmalle – mitä kannattaa pakata mukaan?

Ruokamatka maailmalle on jokaisen kulinaristin unelma. Maailman maat ovat täynnä toinen toistaan herkullisempia ruokia, aina Meksikon värikkäästä tulisuudesta Intian suussa sulaviin curry-annoksiin. Eikä ruokamatkalle tarvitse lähteä edes Eurooppaa pidemmälle, sillä Italian, Espanjan, Ranskan ja Kreikan tunnetun gastronomian lisäksi herkullisesta ruokakulttuuristaan tunnetaan tänä päivänä esimerkiksi Portugali, Puola, Tanska ja Turkki. Mutta mitä ruokamatkalle kannattaa pakata mukaan?

Vinkkejä ruokamatkalle pakkaamiseen

Pakkaamisen ja reissuun lähtemisen A ja O on ennen kaikkea laadukas matkalaukku, joka kestää matkalla pienempiä ja suurempiakin kolhuja. Pitemmälle matkalle kannattaa valita mahdollisimman tilava ruumalaukku, mutta mikäli kyseessä on vaikkapa pitkä viikonloppu Amsterdamissa, Pariisissa, Barcelonassa tai missä tahansa muussa herkuttelijoiden unelmakohteessa, pieni ja kevyt lentolaukku riittää tällaiseen matkaan hyvin.

Mukaan ruokamatkalle kannattaa pakata mahdollisimman mukavia vaatteita sekä hyvät kävelykengät. Uusi ruoka saattaa tehdä vatsalle tepposet, joten pieniin vatsanpuruihin kannattaa varautua pakkaamalla mukaan vatsalääkkeitä, vaikka vain varmuuden vuoksi. Aurinkolasit ja hattu suojaavat auringonpistokselta ja mukaan kannattaa varata myös aurinkorasvaa, jos suunnitelmissa on istuskella ravintoloiden terassilla tai patiolla.

Mitä vaatteisiin tulee, mukaan kannattaa pakata helposti yhdisteltäviä vaatteita, jotta muutamasta vaatekappaleesta saa koottua useampia asukokonaisuuksia. Painavammat vaatteet, kuten farkut, neuleet ja takit kannattaa pukea päälle matkustuksen ajaksi, jolloin matkalaukkuun jää tilaa kaikelle muulle tärkeälle – eli ennen kaikkea paikallisille ruokaherkuille ja muille matkamuistoille!