Muistotilaisuus ravintolassa – hyödynnä hautaustoimiston tuki

Läheisen kuolema on vaikea paikka. Itse asiassa se on monelle elämän kovin koettelemus ja suurin suru, josta voi olla vaikea päästä yli ja jonka jälkeen voi olla vaikeaa jatkaa omaa elämää. Ei surusta toki ole tarpeen päästä täysin eroon mutta sen kanssa olisi opittava elämään. Läheisen elämää halutaan yleensä muistaa menehtynyttä läheistä kunnioittavassa muistotilaisuudessa, jonka pitopaikka saattaa tuottaa päänvaivaa. Jos omat voimat ovat vähissä, voi muistotilaisuuden järjestäminen ravintolassa tuntua hyvältä vaihtoehdolta. Mitä tässä vaihtoehdossa tulee huomioida ja mistä voi saada hyviä neuvoja, apua ja tukea muistotilaisuuden järjestämiseen ravintolaolosuhteissa?

Lavendla-hautaustoimisto tukenasi

Lavendla-hautaustoimisto tarjoaa tukensa läheisensä menettäneelle asiakkaalle. Lavendla palvelee ympäri Suomen, joten kannattaa ottaa yhteyttä sen paikallistoimistoon. Jos olet kotoisin esimerkiksi Tampereelta, valitse Tampereen toimipiste. Lavendla hautaustoimisto Tampere tarjoaa tukeaan Tampereen alueella. Monen asiakkaan mielestä se onkin hautaustoimisto Tampere numero yksi!

Lavendla hautaustoimisto tampere tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua läheisensä menettäneelle omaiselle, jotta omaiselle jäisi aikaa ja voimia hyvästellä läheisensä läheisen ansaitsemalla arvokkuudella. Varsinaisen hautauspalvelun ohella Lavendla tarjoaa myös muuta tukea sekä ajankohtaisia neuvoja. Sen oikeusalaan perehtyneet ammattilaiset voivat auttaa läheisen kuolemaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä, jotka voivat liittyä esimerkiksi menehtyneen henkilön omaisuuden jakamiseen tai perintölakiin.

Lavendla pyrkii ihmisten aitoon kohtaamiseen, jota se pitää toimintansa lähtökohtana, ja joka on erityisen tarpeen suuren surun kohdatessa. Lavendlalla tiedostetaan, että heidän jokainen asiakkaansa on oma yksilönsä, jolla on yksilölliset tarpeet, toiveet sekä kokemukset. Asiakaslähtöinen toiminta on Lavendlan toiminnan ytimessä ja esimerkiksi henkilökohtaiset tapaamisen Lavendlan työntekijöiden kanssa pyritään järjestämään asiakkaalle sopivimmalla tavalla.

Mitä tulee huomioida ravintolan valinnassa?

Kun valitaan sopivaa ravintolaa muistotilaisuutta varten, on ravintolan tunnelmalla suuri merkitys valinnassa. Muistotilaisuudessa olisi hyvä olla tunnelma, joka henkii vainajan kunnioittamista ja jättää tilaa hiljentymiselle ja rauhoittumiselle. Esimerkiksi meren rannalla sijaitseva tunnelmallinen ja intiimi ravintola voi olla hyvä valinta. Toiseksi kannattaa tietysti varmistaa, että suunniteltu vierasjoukko mahtuu ravintolaan ja että ravintolassa on mahdollista varata jokaiselle vieraalle sopiva paikka ruoka- tai kahvipöydästä.

Kolmanneksi on tietysti tärkeää tutustua ravintolan ruokalistaan. Ennen tätä on tietysti päätettävä, tarjotaanko muistotilaisuudessa pelkät kahvit herkkuineen vai mennäänkö pidemmän kaavan mukaan ruokineen ja kahveineen. Jos osa vieraista matkustaa muistotilaisuuteen pitkän matkan takaa, voi ruuan tarjoaminen olla erityisen hyvä vaihtoehto. Ravintolan työntekijöiden asiantuntemusta kannattaa hyödyntää menun koostamisessa ja ruokamäärien suunnittelussa. Ehkäpä muistotilaisuudessa voidaan jopa nauttia vainajan lempiherkkuja ja siten muistella ja kunnioittaa edesmennyttä läheistä.

Muistotilaisuuden budjetti on tietysti yksi asia, joka tulee huomioida ravintolaa ja menuun komponentteja valittaessa – niin ikävältä kuin se saattaakin kuulostaa. Joskus budjetti aiheuttaakin tasapainoilua ravintolan ja sopivan menun valinnassa ja joissakin tapauksissa on pakko tehdä kompromisseja, jotta saadaan budjetti riittämään. Saatat esimerkiksi joutua luopumaan merinäköalasta pystyäksesi tarjoamaan sekä ruuan että herkullisen kahvitarjoilun koko vierasjoukolle tai vaihtoehtoisesti voit pitää kiinni merinäköalasta ja tarjota vieraille pelkät kakkukahvit. Tärkeintä on kuitenkin tunnelma, jossa jokainen vieras saa tilaisuuden muistella menehtynyttä läheistä ja osoittaa kunnioitusta häntä kohtaan.