Tervetuloa nykyaikaiseen ravintolaan

Maailman suosituimpien ja parhaimpien ravintoloiden lista tehdä palvelemaan henkilöitä, jotka haluavat syödä hyvin. Erilaisissa kulttuureissa on monia ainutlaatuisia ruokia ja ruoanlaittoperinteitä, jotka halutaan jakaa herkullisista ja kauniisti asetelluista aterioista kiinnostuneiden henkilöiden kesken. Moni taidokkaasti valmistetun ruoan ystävä on usein kiinnostunut myös siitä, mihin perustuu arvio maailman parhaimmista, laadukkaista ruokaravintoloista? Katsotaan asiaa hieman tarkemmin.

Ammattitaitoisten asiantuntijoiden päätöksiin vaikuttavat muun muassa tarjolla olevan palvelun laadukkuus, ruoan raaka-aineet, esille laitto ja hinta, ravintolan oma ympäristö, sisustus ja erilaiset muut tyyliin ja palveluun liittyvät seikat. Kokonaisuus ratkaisee, johon kuuluvat laadukkaan ruoan ja juomien lisäksi sekä ravintolan sisustus että tunnelma, kuten myös asiakaspalvelun taso juuri tällä hetkellä. Uutta ravintolaa perustaessa tai nykyisen paikan sisustusta uudistaessa, kannattaa tutustua netin tarjoamiin https://www.kotitapetti.fi/ monipuolisiin valikoimiin. Lähdetään siis matkalle maailman ympäri, joten pidä kiinni ja hyppää kyytiin!

Maailman parhaimmat ravintolat aterioineen ja palveluineen

El Celler de Can Roca, Girona, Espanja

Central, Lima, Peru

Eleven Madison Park, New York, Yhdysvallat

Osteria Francescana, Modena, Italia

Maido, Lima, Peru

Mirazur, Menton, Ranska

Piazza Duomo, Alba, Italia

Asador Etxebarri, Atxondo, Espanja

Gaggan, Bangkok, Thaimaa

Mugaritz, San Sebastian, Espanja

Blue Hill at Stone Barns, Tarrytown, Yhdysvallat

Steirereck, Wien, Itävalta

Arpège, Pariisi, Ranska

Alain Ducasse au Plaza Athénée, Pariisi, Ranska

Restaurant André, Singapore, Singapore

Pujol, Mexico City, Meksiko

D.O.M. , Sao Paulo, Brasilia

Le Bernardin, New York, Yhdysvallat

Narisawa, Tokio, Japani

Geranium, Kööpenhamina, Tanska

Ravintoloiden näkyvät tavat- ja kulttuurierot

Ravintolat toimivat usein sekä tunnettuina että keskeisinä sosiaalisuuden näyttämöinä. Olemassa on sekä laadukkaita ruokaravintoloita että myös niin sanottuja “viihteen pintaliitopaikkoja”, joihin kuuluvat muun muassa suositut yökerhot. Ravintolat palvelevat erilaisia kohderyhmiä ja kaikenlaisia asiakkaita. Nykyään moniin ravintoloihin voi lähteä yksin ja jopa ilman etukäteen tehtyä pöytävarausta.

Pizzeriat-, kahvilat-, olutpubit ja ruokaravintolat palvelevat erilaisia asiakkaita, joten ravintolatoiminta on monipuolistunut kaikkien hyödyksi. 1930-luvulla ravintoloissa kävi useimmiten vain hyvin pärjäävä “yläluokka” kun 1950-luvulla puolestaan mietittiin, voiko nainen käydä ravintolassa ilman miehen seuraa. Ravintolassa voivat käydä sekä paikalliset asiakkaat että myös turistit. Nykyään turismilla on huomattava osa monien ravintoloiden tunnettuudessa ja liikevaihdossa. Ravintoloiden “kesäiset kausituotteet”, kuten tietyt oluet, drinkit ja jotkin tavallisuudesta poikkeavat herkulliset ateriakokonaisuudet suunnitellaan juuri turisteja varten.

Tutkijat ovat todenneet, että suomalainen monesti humalahakuinen ja sulkeutunut ravintolakulttuuri on nykyään vaihtunut Eurooppalaiseen avoimempaan ja positiiviseen ravintolakäyttäytymiseen. Pintaliitoravintoloissa asetelma keskittyy puolestaan usein paikalla olevien juhlijoiden pukeutumiseen, laadukkaaseen musiikkiin, kalliisiin drinkkeihin ja käyttäytymiseen, joka ei ole välttämättä aitoa juhlimaan kokoontuneille henkilöille. On olemassa myös ravintoloita, jotka ovat “teinien”, eli nuorten aikuisten suosiossa. Edellä mainituissa paikoissa teknomusiikki, ulkonäön korostaminen ja itsensä esiin tuominen ovat tärkeitä seikkoja.

Oikea ravintolasosiaalisuus on rentoa, teeskentelemätöntä yhdessäoloa

Ravintolaan tullaan syömään hyvin ja nauttimaan ravintolan sisustuksesta, työntekijöiden ammattitaidosta ja mahdollisesti myös samanhenkisten ihmisten seurasta. Käytännössä jokainen ravintolassa käynti voi olla vain mukava osa tavallista arkea tai jopa ikimuistoinen kokemus hyvän ruoan ja asiakasystävällisen henkilökunnan ansiosta. Minkälaisessa ravintolassa sinä viihdyt parhaiten? Oletko jo käynyt erilaisiin kulttuureihin perustuvissa kahviloissa ja ravintoloissa? Jos et, niin nyt kannattaa ajan kanssa tutustua.