Ravintolat

Kasvisravintolat Suomessa

Ilmastonmuutos on viime aikoina tuonut uutta pontta kasvisruoan suosioon niin Suomessa kuin maailmallakin. Huomionarvoista on kuitenkin se, että kasvisruokapaikkoja on Suomessa edelleen erittäin vähän.

Kasvisruoka on ollut merkittävä puheenaihe Suomessa jo 1990 -luvulla, jolloin sekä vegetaarinen, lakto-vegetaarinen, lakto-ovo-vegetaarinen ja vegetaarinen ruokavalio olivat usein esillä aikakauslehtien sivuilla. Kasvisruoka on terveellistä, vitamiinipitoista, maukasta ja edullista.

Kasvisravitoloita Suomesta löytyy pääosin Helsingistä ja Turusta, eli Suomen nykyisestä ja entisestä pääkaupungista. Suosion kasvaessa muualtakin päin Suomea saattaa silti löytää herkullista kasvisruokaa tarjoavia kahviloita ja ravintoloita, joissa tarjotaan myös liha- ja kalaruokaa. Vegaaneilla on kaikkein vähiten vaihtoehtoja valmista vegaaniruokaa halutessaan, joten useammat kasvisruoan ystävät valmistavat ateriansa itse.

Vegaaninen ja vegetarinen Helsinki

Pääkaupungista löytyy, eli tutkitaanpa vähäsen Helsingin todella hyvää tarjontaa.

Hampurilaisravintola Bun2Bun

tarjoaa loistavaa ruokaa, eli maukkaita kasvispohjaisia hampurilaispihvejä, jotka ovat täyttä tavaraa. Pihvit eivät murene eivätkä ole vetisiä, vaan ovat rakenteeltaan kiinteitä, lihapihvien kaltaisia. Asiakkaita hemmotellaan neljällä eri vaihtoehdolla, hinnat ovat edullisia ja tuotteet maukkaita. Hampurilaisateriaan voi yhdistää myös herkulliset ranskalaiset perunat, ja juomaksi makuaisteja hivelevää aitoa kombuchaa.

Makuaisteja hivelevä Kippo

Kukapa ei unelmoisi herkullisista, maukkaista ja ennen kaikkea täyttävistä voileivistä? Nyt niitä on tarjolla. Kippo on paneutunut kokonaisvaltaisesti ilmastoystävälliseen, maukkaaseen ruokavalioon, sillä kahvilan kaikki tuoteet ovat 100% biohajoavia. Kippo tarjoaa kuusi erilaista leipävaihtoehtoa ja asiakas saa voi lisätä valitsemaansa leipään kahvilan omaa vegaanimozzarellajuustoa, tai cashewpähkinäjuustoa. Voiko enää paremmaksi mennä? No voi, sillä ateria täydennetään mantelimaitoon valmistetulla smoothiella, raikkaalla mehulla, tai herkullisella kahvipirtelöllä.

Monipuolinen Magu

Suomalaiset kasvisruokailijat ovat aina arvostelleet suomalaisen kasvisruoan yksipuolisuutta. Toinen yleinen väite on, että Suomessa ei osata, tai haluta perehtyä maukkaan kasvisruoan valmistukseen. Magu ravintolassa kaikki on kuitenkin toisin, sillä tarjolla on muun muassa todella maistuvaa nokkos-pinaattiraviolia wakam-merilevän ja edamame-papujen kera. Magu-ravintolassa ruoka on täysin luonnonmukaista ja vegaanista, kuten herkullinen ja visuaalisesti kaunis tyrnijuustokakku. Hyvän ruoan kruunaavat aidot, biodynaamiset viinit.

Vegaaninen ja vegetarinen Turku

KASVIS-ravintola

KASVIS valmistaa herkullista ja ravinteikasta ruokaa, ja tarjoaa perinteistä gatering -palvelua aivan Turun keskustassa. Tarjolla on loistavaa lähi- ja luomuruokaa, kuten Linssi- tai punajuurikeittoa, kukkakaali- tai pestopapukastiketta, tai kesäkurpitsapataa sekä monia muita herkkuruokia.

Yleisesti kasvisruokailijoiden keskuudessa on helppo havaita, että Suomessa on vähän kerrallaan siirrytty eurooppalaiseen tyyliin, eli kosteista pakastevihanneksista herkulliseen ja monipuoliseen kasvisruokaan.

Kuori

Turun Hämeenkadulla sijaitseva Ravintola Kuori tarjoaa upeaa kasvisruokaa, aitoa paikan päällä jauhettua, tuoretta kahvia kaurakerman kera. Shampanjaa, kuohuvaa, puna- ja valkoviiniä, makeita jälkiruokaviinejä ja alkoholittomia juomia on tarjolla herkullisen ruokavalion kera.

Roots Kitchen

Roots Kitchen tarjoaa tunnelmallisissa, vuonna 1896 valmistuneissa tiloissa maukasta lounasruokaa, kasvisruokaa, keittoa ja brunssia. Ravintolan ruoka on värikästä, eettistä ja ekologista.

Rohkeasti lounaalle

Suomessa on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat maukasta ja loistavaa ruokaa. Kasvisruokaa on usein tarjolla myös ravintolassa, joka tarjoaa yleisesti sekaruokaa. Lounaalle, tai illalliselle voi pukeutua mielensä mukaan ja puhtaalle iholle on hienoa lisätä laadukasta hajuvettä.

Tyylikäs ja itseään arvostava mies käyttää korkealuokkaisia Beckham -tuotteita mennessään yksin, avecin kera tai kaveriporukassa maukkaalle illalliselle, hampurilaisbaariin, kahvilaan tai lounaalle. Korkealuokkainen Respet -suihkugeeli ja patchoulin, laventelin, bergamotin, sitruunan ja monien muiden upeiden vivahteiden ryhdittämä Adventurer, EdT tekee olon

varmaksi, astut sitten laadukkaaseen ruokaravintolaan tai nautit illallista loman kunniaksi. Suomi on täynnä päteviä kokkia, laadukasta ruokaa ja huippuhyviä ravintoloita, joten ei muuta kuin tutustumaan herkullisiin vaihtoehtoihin.