Mitä ravintolassa kannattaa tilata?

Ihmiset tykkäävät vierailla ravintoloissa ruokailemassa. Joskus on mukava päästä pois kotiympyröistä ja istua valmiiseen pöytään. Ei tarvitse välittää tiskeistä tai siivouksesta, vaan voi huoletta vaikkapa pitkän työpäivän jälkeen mennä ravintolaan syömään. Monet ravintolat tarjoavat myös lounasruokaa työpaikkaruokailijoille. Tämä helpottaa monen päivää, kun ei tarvitse tuoda töihin mukanaan lounasta. Mitkä sitten ovat ravintoloiden kestosuosikkeja ja mitä ravintolassa kannattaa tilata? Jos ruoka on sinulle intohimo ja haluat perustaa oman ravintolan, niin silloin voi vaikka hakea Lainaa netistä, jotta pääsee toiminnassa alkuun.

Mitä lounaaksi?

Kun siis vierailee ravintolassa, niin kannattaako vain tilata kinkku-ananas-pizza, vai olisiko parempi kokeilla jotain muuta? Riippuu paljon siitä, milloin olet liikkeellä. Lounasaikaan monissa ravintoloissa on rajoitettu menu, jolla varmistetaan se, että ruokaa saa mahdollisimman nopeasti. Monesti lounaalla perinteiset suomalaiset arkiruoat ovat hyvin suosittuja ja monet lounaspaikat tarjoavatkin niin lihakastiketta ja perunaa kuin myös makaronilaatikkoa.

Iltaruokailu

Jos taas on liikkeellä illalla, kannattaa ravintolan ruokalistaan perehtyä hieman tarkemmin. Myös tarjoilijalta voi kysyä ravintolan omista erikoisuuksista ja monesti tarjoilija osaa suositella jotain suosittua annosta, jos ei ole varma mitä haluaa syödä. Monet haluavat syödä ravintolassa jonkin liha- tai kanaruuan. Yleensä illallisella voi ottaa jonkin pihvin, jonka kylkeen tulee yleensä esimerkiksi kerma- tai valkosipuliperunat.

Jos taas haluaa syödä hieman kevyemmin, voi ottaa jonkin kalaruuan, kasvisruuan tai salaatin. Monet ravintolat pyrkivät tarjoamaan monia eri vaihtoehtoja, jotta jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti mieluinen annos.

Jotkut ravintolat ovat keskittyneet vain joihinkin tiettyihin ruokiin. Esimerkiksi monet kalaravintolat ovat varsin suosittuja, koska silloin tietää, että siellä valmistetut kala-annokset ovat varmasti hyviä ja tuoreita. Myös kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita on noussut katukuvaan viime vuosien aikana yhä enemmän. Moni suosii kasvisruokaa sen ilmastovaikutusten takia, sillä kasvisruoan tuottamisella on huomattavasti vähemmän ilmastovaikutuksia, kuin vaikkapa liharuuan tuottamisella.

Jokainen kuitenkin viime kädessä päättää itse, mitä haluaa syödä. Tärkeintä on, että itse tykkää valitsemastaan ruuasta.