Mistä rahoitusta alkavalle ravintolabisnekselle?

Ravintolabisnes on koventunut vuosien varrella ja uusien yrittäjien tulevaisuudennäkymät ovat jokseenkin huolestuttavat. Ravintoloita tulee ja menee ja uusia avataan samaan tahtiin kuin vanhoja suljetaan. Ilmiö ei kuitenkaan johdu siitä, etteikö ravintoloita enää tarvita, päinvastoin, alati kasvava vauraus Suomessa ja maailmalla on johtanut siihen, että yhä useampi haluaa syödä ulkona. Ravintoloiden konkurssiin johtaakin yleensä huono suunnittelu ja yrittäjän kokemattomuus; asiakkaita kyllä varmasti tulee riittämään, jos ravintolan liiketoiminta ja markkinointi on suoritettu tehokkaasti.

Vaikka ravintola-alalla kilpailu on kovaa, voi aloitteleva yrittäjä menestyä, jos motivaatiota ja itsevarmuutta riittää. Persoonallinen liikeidea, tehokas ja toimiva suunnitelma, motivoituneet työntekijät ja laadukas palvelu ovat avainsana menestyneeseen liiketoimintaan. Tämä pätee ravintola-alan lisäksi myös mihin tahansa muuhun yritykseen.

Mistä rahoitusta uudelle ravintolabisnekselle?

Tilastot kertovat rajun totuuden siitä, että uusista yrityksistä jopa yli 50 prosenttia lopettaa toimintansa ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Siinä missä yrittäjän kokemattomuus ja tehoton liiketoiminta ovat yleisiä syitä ravintolatoiminnan kaatumiseen, toinen yleisimmistä syistä tähän on nimenomaan rahan puute. Oli kyse sitten huonosti suunnitellusta budjetista tai liian pienestä pääomasta, rahan puute on usein syy siihen, ettei liiketoiminta koskaan lähde kunnolla nousuun.

Lainan saaminen pankista ei ole tänä päivänä enää itsestäänselvyys, sillä lainoja myönnetään vain luottokelpoisille ja pankin mielestä kannattaville yrityksille. Yrityksen kannattavuus on vaikeaa todistaa sen alkutaipaleella ja pankit vaativat aina lainalle takaajan tai vakuuden, jota kaikkensa yritystoimintaansa sijoittaneen aloittelevan yrittäjän on vaikea löytää.

Yrityslaina aloittelevan ravintolayrittäjän apuna

Usein pankkia parempi ja helpompi vaihtoehto voi löytyä täysin muista rahoituslaitoksista, jotka myöntävät helpommin rahaa uusille yrityksille. Aloittelevalle ravintolayrittäjälle yritysrahoitus on varteenotettava rahoitusvaihtoehto sekä yrityksen perustamiseen, että sen kasvuvaiheeseen.

Pankkilainoihin verrattuna yrityslainaa voit saada kätevästi myös ilman vakuuksia aina silloin, kun hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä tai maksamattomia verovelkoja. Vakuudettomalla yrityslainalla tarkoitetaan lainan hakemista ilman ulkopuolisia lainantakaajia tai vakuuksia, kuten oman talon tai firman asettamista pantiksi, jos lainan takaisinmaksu ei syystä tai toisesta onnistu.

Qredin yrityslainan hakeminen tuo aloittelevalle ravintolayrittäjälle huomattavia etuja, esimerkkeinä:

  • Yrityslainan hakeminen onnistuu nopeasti verkossa ilman ylimääräistä ja turhauttavaa paperisotaa ja rahat saa parhaimmassa tapauksessa tilille jopa saman päivän aikana.
  • Yrityslainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä ja sen täyttäminen sujuu muutamassa minuutissa.
  • Yrityslainan hakeminen on riskitöntä: jos annettu lainatarjous ei loppujen lopuksi miellytä, lainan voi jättää ottamatta. Nettihakemuksen täyttäminen ei sido hakijaa ottamaan yhtään lainatarjousta vastaan.
  • Yrityslaina ei sisällä mitään lisäkuluja. Toisin kuin monet muut lainat, Qredin yrityslainoista ei veloiteta avausmaksua, nostokuluja eikä muitakaan tilinhoitokuluja. Sähköpostiin tilatut laskut eivät myöskään aiheuta ylimääräisiä laskutuskuluja.
  • Yrityslainaa voi hakea vuorokauden ympäri, hakemiseen tarvitsee vain toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin.

Ravintolabisnes voi vaikuttaa aluksi haastavalle uralle, mutta kovalla työllä, intohimolla ruokaan ja toimivalla liikeidealla pääsee jo pitkälle. Kun rahoitus on vielä kunnossa voi ravintolan tulevaisuus näyttää jo hyvinkin kirkkaalle. Ravintolabisnes ei ole lasten leikkiä ja sen pyörittäminen vaatii kovia hermoja, mutta mikään ei voita työpäivän jälkeistä tunnetta siitä, kun näkee asiakkaiden poistuvan ravintolasta hymy kasvoillaan kehuen ruokaa ja palvelua maasta taivaaseen!