Kuinka nauttia ravintoloista korona-aikaan

Ravintolassa käyminen ja ulkona syöminen on erittäin suosittua puuhaa suomalaisten keskuudessa. Ravintolaillallinen on arjen piristäjä ja helpottaja, mutta tarpeen tullen myös elämys, jonka haluaa mielellään jakaa rakkaiden perheenjäsenten, läheisen tai mielitiettynsä kanssa. Ravintolaan mennään toki myös ruuan takia, sillä harva ihminen menee ravintolaan, jos osaa valmistaa samanlaisen aterian kotona ja halvemmalla. Kenties juuri tästä syystä suomalaiset pitävät myös etnisistä ruokapaikoista, jotka tosin houkuttelevat asiakkaita myös huokeiden hintojen avulla.

Koronavirus vaikuttaa ravintola käyttäytymiseen

Ravintola-ala muuttui kertaheitolla, kun koronavirus saapui Suomeen Kiinasta. Hallitus näki ravintolat otollisina paikkoina viiruksen leviämisessä, jonka takia ne suljettiin määräajaksi. Tämä aiheutti luonnollisesti valtavan kustannuksen ravintolayrittäjille, joista moni aiheutui erittäin pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin. Tämän takia ravintola-ala on myös kritisoinut rajoitustoimenpiteitä, ja hallituksen tukitoimenpiteisiin. Erityisen heikoilla olivat ne ravintolat, joilla ei ollut lainkaan ulosmyyntiä tai olivat tottuneet lounasasiakkaisiin, joiden määrä romahti, kun ihmiset siirtyivät etätöihin.

Luonnollisesti myös asiakkaita alkoi ravintolaruokailu pelottamaan, vaikka ravintolat avautuisivatkin pian. Uskaltaako ravintolaan enää mennä, jos virusta ei olla vielä lainkaan saatu kuriin Suomessa ja muualla maailmassa?

Asiakkaiden turvallisuus on luonnollisesti ravintoloille itselleen tärkeää, jonka takia ne miettivät uusia tapoja, joilla ravintolaruokailusta voi tehdä turvallista. Vaikka ravintolan olutlasit joutuu jättämään paikalleen, tarjoaa moni ravintola nykyisin noutoruokaa, mikä mahdollistaa ravintola tasoisen ruoan kuluttamisen myös kotona. Ruokaa voi tilata tällä hetkellä erilaisten noutopalveluiden kautta, jotka ovat olleet monien suosiossa jo ennen kriisiä. Jos kyse on isommasta porukasta, kannattaa harkita myös pitopalveluiden hyödyntämistä, sillä monet niistä tarjoavat ruokaa myös pienemmille ryhmille, sillä kriisi on perunut monia suurempia tapahtumia. Tämän lisäksi monet ravintolat toimittavat omalla kalustollaan itse ruokaa asiakkaille. Tilauksen voi tehdä joko puhelimitse tai netin kautta. Mikäli asiakas haluaa tukea ravintolaa parhaiten, kannattaa tällöin valita sellainen ravintola, josta on mahdollista noutaa tai joka toimittaa itse, koska silloin ravintola ei joudu maksamaan komissiota kuriiripalvelulle.