Helsingin uudet ravintolat

Helsinkiin syntyy uusia ruokapaikkoja kuin sieniä sateella. Vuosi 2016 ei ole ollut tästä poikkeus, vaan uusia kokeilemisenarvoisia ravintoloita on ilmestynyt katukuvaan runsain mitoin: löytyy venäläistä, perinteistä suomalaista, pientuottajien tuotteista valmistettua, konstailematonta, trendikästä – jotakin lähes jokaiseen makuun. Pääkaupunkiseudulla, ensimmäisinä Suomessa, haistellaan tämän hetken ruokatrendejä maailmalta unohtamatta omia perinteitä. Näin syntyvätkin kaikkein mielenkiintoisimmat ravintolat, joissa voi tuntea istuvansa ranskalaisessa bistrossa ja samalla haukata bliniä tai maistella brasilialaisia lihavartaita katsellen ikkunasta Helsinkiläismaisemaa. Huippuravintola Sandron omistajana tunnettu Richard McCormick on jälleen mukana menossa uudella Holiday-ravintolallaan ja myös uusia nimiä on pulpahtanut pinnalle. Tällä hetkellä pinnalla ovat rento fine dining, alkoholittomat drinkit sekä tietty lähiruoka ja pientuottajat.

Sushiburritosta tippukiviluolaan ja pohjattomaan menuun

Yksi Helsingin uusista ravintoloista on tippukiviluolaa muistuttava Cavern. Cavernassa kannattaa erityisesti kokeilla brasilialaisia lihavartaita, joiden valmistumista voi seurata teppanyaki-avokeittiössä. Ravintolan mentaliteettiin kuuluu luolamiesperiaate – myös sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Jos haluat kokeilla yhtä tämän hetken kuumimmista ruokatrendeistä, suuntaa kulkusi Punavuoren Somaan. San Franciscosta sushiburritotrendin meille Suomeen tuonut Soman kaveriporukka pyöräyttelee rullia myös kasvisruokavalioon sopivaksi. Paikka on usein täynnä, mutta tee odotellessa vaikka ostoksia ravintola_olopuhelimellasi ja tilaa kenkiä netistä kätevästi ja nopeasti. Sushiburrito on odotuksen arvoinen! Iso-Roobertinkadulla sijaitseva Natura tarjoilee pieniä annoksia espanjalaiseen tapastyyliin. Pääosassa syömisen lisäksi ovat hauskuus ja kekseliäisyys ja annoksilta voi odottaa juurikin tätä. Minkälaista on hauska ruoka? Esimerkiksi sitruunainen vodkapallo kertoo jo nimellisesti enemmän kuin tarpeeksi. Finnjävel on ehdottomasti yksi vuoden 2016 kuumimmista ravintolauutuuksista: kyseessä on perustajien mukaan pikemminkin kulttuuriprojekti kuin ravintola. Perinteistä suomalaista ruokaa aivan uudella tvistillä tarjoavassa ravintolassa on jokainen yksityiskohta suunniteltu lusikoita ja astioita myöten juuri tätä ravintolaa ja juuri näitä annoksia varten. Tätä kokemusta ei kannata missata! Myös Pikku-Roobertinkadulla komeilee uusi ravintola. Ruokaravintola Ox tarjoaa aivan uudenlaisen buffetin: loppumaton menu taatusti täyttää jokaisen asiakkaan vatsan.

Venäläistä keittiötä ja kauden raaka-aineita

Iltalehti listasi omat suosikkinsa uusista helsinkiläisravintoloista – tässä siis vielä lisää illastamisvaihtoehtoja! Ykkössijalla komeilee Kanavanrannan uusin tulokas Shelter. Shelter on Teemu Laurellin ja Antti Asujamaan perustama ravintola, jossa fine diningiin suhtaudutaan rennosti. Ravintolan selkeää ja hyvin valmistettua ruokaa pääsee maistelemaan vain iltaisin. Sijalla kaksi on Henri Alénin, Tommi Tuomisen ja Samilu Angelovin slaavilaisravintola Byrsto. Täältä löytyvät niin erilaiset vodkat kuin blinitkin, unohtamatta muitakaan kaukasialaisia herkkuja. Kolmosena listalla on Roster. Tämä kesällä avattu ravintola soveltuu erityisen hyvin lasillisen tai toisenkin kumoamiseen, sillä paikan drinkit ovat omaa luokkaansa. Kaikki pääsevät menoon mukaan, sillä Rosterin alkoholittomat drinkit eivät kalpene vertailussa alkoholillisille. Iltalehden listalla neljäntenä on perinteistä ruokaa tarjoava Vinkkeli. Antti Uusitalon, Olli Marttilan, Matti Vesikkalan ja Juhani Salon perustaman ravintolan ruoka ei keskity mihinkään tietyn maan ruokakulttuuriin. Annokset on rakennettu kauden tuoreista raaka-aineista ilman turhaa kikkailua. Viidennellä sijalla on Nicolas Thieulonin ja Kalle Kiukaisen Baskeri & Basso, eli tuttavallisemmin Basbas. Basbas on jo itsestään tunnettu ravintola, mutta hiljattain ravintolan alakertaan on ilmestynyt uusi viinibaari. Basbasin kansainvälinen tunnelma ja maistuva ruoka saa asiakkaat palaamaan yhä uudelleen.